Akoestiek verbeteren

In veel woonhuizen en kantoren vormt de akoestiek een grote uitdaging. De vele harde oppervlakken zorgen voor een vervelende galm, met concentratieverlies en zelfs hoofdpijn als gevolg. Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de akoestiek te verbeteren.

 

Kleine, eenvoudige aanpassingen maken vaak al een groot verschil. Om écht te genieten van een perfecte akoestiek, laat u akoestisch spuit- of pleisterwerk aanbrengen door de specialisten van Acosorb.

-Op vrijwel iedere ondergrond toe te passen;
-Naadloos aangebracht in één fase op plafonds en wanden;
-Milieuvriendelijk én duurzaam;
-Geen last meer van een vervelende galm.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze akoestische verbeteringen voor uw bedrijfspand of woning? We geven u graag meer informatie en passend advies. Neem contact op door het contactformulier in te vullen en informeer naar de mogelijkheden. We geven vrijblijvende adviezen of direct een offerte op maat, indien gewenst.

Slechte akoestiek in huis

Onder andere in huis kunt u last hebben van een slechte akoestiek. Dit uit zich in een hinderlijke galm die het concentratievermogen negatief beïnvloedt, de spraakverstaanbaarheid verstoort en zelfs voor hoofdpijn kan zorgen.

De belangrijkste reden om de akoestiek te verbeteren, is dan ook het verminderen van galm. Gelukkig is er een aantal dingen die u zelf kunt doen om dit tegen te gaan. Om het professioneel aan te pakken, laat u de specialisten van Acosorb akoestisch spuit- of pleisterwerk aanbrengen.

Hiermee zorgt u voor een rustige werk- en leefomgeving die zich perfect leent voor ontspanning en concentratie wanneer dat nodig is.

Tips om de akoestiek in uw woonkamer te verbeteren

Niemand geniet van die irritante galm in de woonkamer. Deze galm ontstaat in het algemeen door harde oppervlakken die geluid weerkaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kale vloer, grote ramen, grote, open ruimtes en strakke, lege wanden.

Om de galm enigszins te dempen, kunt u de onderstaande kleine aanpassingen doorvoeren die bijdragen aan een betere akoestiek.

1) Splits grote, holle ruimtes op in kleinere hoekjes;
2) Zorg voor demping op de vloer met een passend vloerkleed;
3) Plaats gordijnen of andere raamdecoratie;
4) Ga voor stoffen meubels die geluid absorberen;
5) Vul open ruimtes met accessoires, zoals planten of wanddecoratie.

Akoestiek verbeteren met spuit- en pleisterwerk

Met de bovenstaande tips komt u wellicht al een heel eind, maar om de akoestiek echt helemaal in orde te krijgen laat u een professional ernaar kijken. De specialisten van Acosorb plaatsen akoestisch spuitwerk en akoestisch pleisterwerk dat de akoestiek in uw woning of op kantoor tot in de puntjes perfectioneert.

Hiermee geniet u van een rustige werk- en leefomgeving met een goede spraakverstaanbaarheid. Een perfecte plek voor concentratie of juist ontspanning, zonder ruis.

Voordelen van akoestische verbeteringen

Door akoestisch spuit- of pleisterwerk te laten aanbrengen, profiteert u van talloze voordelen:

-Aanzienlijke vermindering van galm;
-Geschikt voor elke ondergrond, zowel plafonds als wanden;
-Maximale absorptie, minimaal hoogteverlies;
-Energiebesparing van wel 5-10%;
-In elke kleur en afwerking leverbaar: van grofkorrelig tot superglad;
-Onderhoudsvriendelijk en een oneindige levensduur;
-Extra veilig door brandvertragende eigenschappen;
-Milieuvriendelijk: circulair product;
-5 jaar garantie op de hechting;

Talloze toepassingen

De akoestische verbeteringen van Acosorb zijn geschikt voor talloze toepassingen in allerlei soorten ruimtes. We plaatsen het spuit- en pleisterwerk zowel in nieuwbouwprojecten als bij renovaties, op plafonds en op wanden, op onder andere beton, geprofileerde dakplaten en gipsplaten.

Akoestische projecten

Als dé specialist op het gebied van akoestiek hebben we in het verleden al heel veel mooie projecten mogen verzorgen voor uiteenlopende opdrachtgevers. We zijn zowel in Nederland als internationaal actief. Neem een kijkje bij onze eerdere projecten en ontdek hoe we in al vele panden de akoestiek hebben verbeterd.